#1
4 idėjos pirmajam kartui

#1
4 idėjos pirmajam kartui

Kai ruošiausi pirmajai „52 kartų“ maisto fotosesijai, vis ieškojau tos ypatingos idėjos ir temos, tinkamos startui, tos, kuri geriausiai pristatys, koks tai bus projektas, kur galėčiau parodyti maistą taip, kaip dar nesu fotografavęs.

Tada gimė mintis įgyvendinti savo seną svajonę – sujungti maistą su mada ir pirmąja fotosesija per vieną personažą papasakoti vakarienės su draugais istoriją – tai, apie ką ir yra visas projektas. Šį kartą daug dėmesio skyriau aplinkai, detalėms – visai atmosferai, į kurią įsilieja maistas.

Pirmieji mano projekte atsirado Patricija ir Ali Gadžijevai, „Ali šokoladinės“ įkūrėjai. Ali buvo vienas iš pirmųjų virtuvės šefų, kurio receptai ir išradingumas įkvėpė mane patį eksperimentuoti virtuvėje. O jo desertai (kaip taip galima, Ali?) užkėlė kartelę taip aukštai, kad jei šeima nori ko nors skanaus, turiu nuolat išleisti daugiau, nes jokie kiti desertai nebeįtinka:)

O modelio patirties turinti Patricija puikiai tiko įkūnyti merginą, kuri iš pradžių kiek nuobodžaudama laukia vėluojančių draugų, tada mėgaujasi maistu, chill’ina po vakarienės ir galiausiai, vėlų vakarą, kai jau visi rengiasi išvažiuoti, prisimena, kad dar kažkur liko neparagautas desertas.

Kiekvienam patiekalui pristatyti sukūrėme unikalią pop stiliaus aplinką, parinkome šalies dizainerių rūbus ir aksesuarus, suradome estetiškas minimalistines skandinaviškas interjero ir dekoro detales (ačiū Skandiamo!). Jos iškalbingos ir simbolinės – kiekvienas, į jas įsigilinęs, gali interpretuoti vakarienės istoriją savaip.

Pirmajam šių, tik ką prasidėjusių metų savaitgaliui, Ali Gadžijevas siūlo keturis lengvai paruošiamus patiekalus: užkandį su ožkos sūriu, midijas su kario padažu, uogų gėrimą ir morenginį desertą „Pavlova“, kuris, kaip jis pats sako, yra vienas geriausių „Ali šokoladinės“ bestsellerių.

Mėgaukitės šios savaitės nuotraukomis ir receptais! Ir iki kitų, jau kitokių kartų – kelionė tik prasideda.

#1
Fotografija, idėja, stilius: Robertas Daskevičius, I4U studio
Receptai: Ali Gadžijevas, Ali šokoladinė
Modelis: Patricija Žuromskytė-Gadžijeva
Interjero detalės: Skandiamo
Rūbai ir aksesuarai: Laura Dailidėnienė (Dailidesign), D.efect, Atuko, Egzotique
Muzika: SoundCloud grojaraštis

#1 karto receptai

Šiam paprastai pagaminamam užkandžiui netikėto skonio suteiks marinuoti anyžiniai – cinamoniniai svogūnai. Juos vėliau galėsite naudoti kaip pagardą ir prie kitų patiekalų. Paruošus svogūnus, beliks orkaitėje apkepti bagetę su ožkos …

Midijoms, kurias galėsite patiekti su traškiomis gruzdintomis bulvytėmis ar skrudinta bagete, egzotiško aromato suteiks kario – grietinėlės padažas. Tai paprastas pagaminti patiekalas, kuriuo maloniai nustebinsite savo draugus. Ingredientai 2 kg …

Šį liofilizuotų uogų gėrimą galima ruošti ir karštą (žiemai), ir šaltą (vasarai). Jis puikiai sušildys ar atgaivins. Ingredientai 8 valgomieji šaukštai liofilizuotų aviečių 4 šaukštai medaus 800 g karšto arba …

Šis desertas – „Ali šokoladinės” bestselleris. Ali atskleidžia, kaip kiekvienas gali namuose jį pasigaminti ne prastesnį negu parduodamą šokoladinėje. Vasarą tokį desertą galima gardinti šviežiomis uogomis, žiemą – egzotišku mangų …

Back
SHARE

#1
4 idėjos pirmajam kartui