LT | Change Language: ENG

Ryžių pudingas su abrikosų uogiene

Ryžių pudingas būtų tiesiog įprastas pudingas, tačiau šis ruošiamas su žaliąja arbata, kuri desertui suteikia ne tik neįprastą spalvą, bet ir naują skonį. O kur dar džiovintų abrikosų uogienė smaližiams.

Ingredientai

PUDINGUI
  • 100 g apvalių ryžių
  • 450 g pieno
  • 180 g cukraus
  • 15 g žalios arbatos
     
UOGIENEI
  • 200 g džiovintų abrikosų
  • 450 g vandens
  • 100 g cukraus
  • 10 g citrinžolės
  • 50 g nuvalyto ir sutrinto imbiero
  •  
     

     
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:vidutinis

1. Paruoškite abrikosų uogienę. Džiovintus abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir pamirkykite apie 20 minučių. Vandens neišpilkite. Nukošę abrikosus supjaustykite juos smulkiais kubeliais. Dėkite į puodą smulkintus abrikosus, vandenį nuo jų, cukrų, citrinžolę ir imbierą. Viską maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol išvirs uogienė. Nepamirškite išvirę išimti citrinžolės.

2. Pagaminkite ryžių pudingą. Ryžius truputį perplaukite ir virkite vandenyje, kol visiškai suvirs, po to nukoškite. Atskirai užvirkite pieną su cukrumi ir žalia arbata. Jei arbatą naudosite popieriniame ar medžiaginiame pakelyje, jį tiesiog įmeskite į pieną, jei naudosite arbatžoles – jas sudėkite į tam skirtą sietelį. Užvirus palikite pastovėti, kol pienas įgaus sodrų žalios arbatos prieskonį.

3. Ryžius sudėkite į smulkintuvą, supilkite paruoštą pieną ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Plakant šią masę susidaro burbuliukai – plakite ilgiau, kad jų atsirastų kuo daugiau. Šią masę supilkite į vieną didesnį ar mažesnius indelius, priklausomai nuo to, kaip patieksite desertą. Pudingą atvėsinkite – neišsigąskite iš pradžių jis gali atrodyti gerokai per skystas, bet atvėsęs sustings.

4. Patiekite pudingą šaltą su abrikosų uogiene. Galite papuošti milteliais iš per sietelį pertrintos žalios arbatos.

Abrikosų uogienę šiam desertui galite paruošti iš anksto – šaldytuve ji gali stovėti ilgai.
Atgal
DALINTIS

Ryžių pudingas su abrikosų uogiene