LT | Change Language: ENG

Mėsainis su kiaulienos šonkauliais „Hoisin“ padaže

Nestandartinio mėsainio vinis – lėtai specialiame marinate kepti šonkauliai. Šiek tiek kantrybės ir draugus galėsite vaišinti mėsainiu su neįprastais Azijos skoniais.

Ingredientai

MĖSAINIUI
  • 4 šviežios bandelės su sezamais
  • 400 g maltos jautienos
  • 600 g kiaulienos šonkaulių su daugiau mėsos
  • Kalendros
  • 1 čili pipiro
    1.  

 

ŠONKAULIŲ MARINATUI
  • 40 g „Hoisin“ padažo
  • 20 g raudono vyno
  • 10 g ryžių acto
  • 20 g rudo cukraus
  • 20 g miso pastos
  • 10 g sojos padažo
  • 5 g sutrinto česnako (maždaug viena skiltelė)
    1.  

 

ŠONKAULIŲ PADAŽUI
  • 30 g sojos padažo
  • 30 g medaus

 

SALOTOMS
  • 80 g agurko
  • 80 g morkų
  • 80 g ridikėlių
  • 10 g ryžių acto
  • 5 g druskos
  • 10 g sezamų aliejaus
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:vidutinis

1. Sumaišykite visus šonkaulių marinatui skirtus ingredientus ir užmarinuokite šonkaulius. Geriausia tai padaryti iš vakaro prieš kepant, tačiau galima kepti ir iškart užmarinavus. Mėsą su marinatu sudėkite į folija blizgia puse į vidų ir lėtai kepkite iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje 5 valandas. Per tą laiką šonkauliai suminkštėja, įsiskverbia skoniai. Šonkauliams iškepus išimkite iš jų kaulus. Surinkite kepimo metu išsiskyrusias mėsos sultis (jų bus apie 200 ml), supilkite į jas sojos padažą ir įdėkite medaus ir jas lėtai kaitinkite ant žemos ugnies, kol padažas sutirštės iki riebios grietinėlės konsistencijos. Šiuo padažu aptepkite iškepusią šonkaulių mėsą ir apskrudinkite ją 220 °C orkaitėje 15 minučių. Iškepusią šonkaulių mėsą supjaustykite riekelėmis.

2. Pagaminkite salotas – agurką, morką ir ridikėlius skustuku supjaustykite į plonas juosteles. Sumaišykite ryžių actą, sezamų aliejų ir druską ir užpilkite ant daržovių.

3. Iš abiejų pusių ant keptuvės ar grilio apkepkite iš jautienos suformuotus mėsos paplotėlius, pagardintus druska ir pipirais.

4. Svieste keptuvėje arba orkaitėje paskrudinkite perpjautą bandelę, ant jos dėkite jautienos mėsos paplotėlį, šonkaulių mėsą, ant viršaus – daržovių salotas, užpilkite nuo iškepusių šonkaulių likusio padažo ir pagardinkite kalendros lapeliais, jei norite – ir čili pipiro griežinėliais.

Mėsainį patiekite antrą bandelės pusę uždėję ant mėsainio viršaus arba šalia mėsainio – kaip jums labiau patinka.
Atgal
DALINTIS

Mėsainis su kiaulienos šonkauliais „Hoisin“ padaže