Midijoms, kurias galėsite patiekti su traškiomis gruzdintomis bulvytėmis ar skrudinta bagete, egzotiško aromato suteiks kario – grietinėlės padažas. Tai paprastas pagaminti patiekalas, kuriuo maloniai nustebinsite savo draugus.
Ingredientai
- 2 kg šaldytų arba šviežių midijų
- 500 g grietinėlės
- 1 valgomasis šaukštas indiško kario prieskonių
- 1 vidutinio dydžio kubeliais pjaustytas svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 6 vidutinio dydžio bulvės
- alyvuogių aliejaus
- grūstų juodųjų pipirų, druskos
2. Paruoškite padažą midijoms. Didelėje keptuvėje ar puode (kad paskui tilptų ir midijos) įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir įdėkite indiško kario. Viską kartu apskrudinkite, kad atsiskleistų kario skonis ir aromatas. Pilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Kai grietinėlė pradės virti, suberkite midijas ir pavirkite 3 minutes. Svarbiausia – nepervirkite. Išmeskite neatsidariusias midijų geldeles – jų valgyti negalima.
4. Midijas patiekite kartu su skrudintomis bulvėmis ir padažu.