LT | Change Language: ENG

Midijos su kario padažu

Midijoms, kurias galėsite patiekti su traškiomis gruzdintomis bulvytėmis ar skrudinta bagete, egzotiško aromato suteiks kario – grietinėlės padažas. Tai paprastas pagaminti patiekalas, kuriuo maloniai nustebinsite savo draugus.

Ingredientai

  • 2 kg šaldytų arba šviežių midijų
  • 500 g grietinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas indiško kario prieskonių
  • 1 vidutinio dydžio kubeliais pjaustytas svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 6 vidutinio dydžio bulvės
  • alyvuogių aliejaus
  • grūstų juodųjų pipirų, druskos
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

 

1. Bulves nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais. Apvirkite 5-7 minutes, nukoškite ir gerai nusausinkite. Apvirtas bulves gerai apskrudinkite alyvuogių aliejuje iki traškios plutelės, baigdami kepti pabarstykite druska ir pipirais, įmeskite kelias traiškytas česnako skilteles.

2. Paruoškite padažą midijoms. Didelėje keptuvėje ar puode (kad paskui tilptų ir midijos) įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir įdėkite indiško kario. Viską kartu apskrudinkite, kad atsiskleistų kario skonis ir aromatas. Pilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Kai grietinėlė pradės virti, suberkite midijas ir pavirkite 3 minutes. Svarbiausia – nepervirkite. Išmeskite neatsidariusias midijų geldeles – jų valgyti negalima.

4. Midijas patiekite kartu su skrudintomis bulvėmis ir padažu.

Atgal
DALINTIS

Midijos su kario padažu