LT | Change Language: ENG

Jautienos papilvė su keptomis daržovėmis

Jautienos papilvė su keptomis daržovėmis

Ingredientai

  • Apie 0,5 kg jautienos papilvės
  • Kalėdinio prieskonių mišinio

 

GARNYRUI
  • 4 kiaušinių
  • Stiklinės miltų
  • 200 g sviesto
  • Įvairių daržovių: morkų, pastarokų, ropių, svogūnų, česnakų

 

BUROKĖLIŲ PADAŽUI
  • 0,5 l ilgai virto jaučio kaulų sultinio
  • Kelių burokėlių
  • Druskos, pipirų
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Jautienos papilvę (geriausia, brandintą) marinuokite Kalėdiniu prieskoniu mišiniu – cinamonu, anyžiumi, kardamonu, kelių rūšių pipirais, tik be druskos. Jautieną dėkite į vakuumą ir virkite vandens vonelėje 4,5 valandos 55°C temperatūroje. Prieš tiekiant pakepinkite svieste.

2. Daržoves supjaustykite kubeliais, pakepinkite. Sumaišykite tešlą: atskirkite kiaušinio baltymus ir trynius, trynius sumaišykite su šiltu sviestu ir gerai išplakite, pagardinkite druska, pipirais. Tada įmaišykite miltus, atvėsintas kepintas daržoves ir, galiausiai, išplaktą baltymą. Viską kepkite orkaitėje 160°C apie 45-55 minutes. Tiekiant supjaustykite gabaliukais.

3. Paruoškite padažą. Į ilgai virtą jautienos kaulų sultinį sudėkite burokėlius, dar pavirkite pusvalandį ir viską sutrinkite.

4. Lėkštėje patiekite jautienos, daržovių ir pagardinkite padažu.

Back
SHARE

Jautienos papilvė su keptomis daržovėmis