Burokėlių karamelė su ledais

Burokėlių karamelė su ledais

Ingredientai

  • Apie 1-1,5 l burokėlių sulčių
  • Sviesto
  • Sauja džiovintų serbentų
  • 4 kaušelių mėgstamų ledų
  • 200 g šaldytų serbentų
    1.  

 

OBUOLIŲ GELIUI
  • 1 l obuolių sulčių
  • 10 g agar-agar miltelių

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Burokėlių sultis stipriai nugarinkite (kol liks maždaug 20 proc. jų pradinio kiekio ir sultys taps tiršta mase). Į gautą masę įdėkite sviesto (100 ml sulčių – 2 g sviesto) ir gerai išmaišykite.

2. Pagaminkite obuolių gelį. Užvirinkite obuolių sultis, įdėkite agar- agar miltelių ir supilkite visą masę į lygią skardą plonu kelių milimetrų sluoksniu. Dideliu virtuviniu žiedu išspauskite apvalias gelio formas ir aptepkite jas nugarintomis serbentų sultimis. Jas pagaminkite šaldytus serbentus užpylę vandeniu, užvirę, sutrynę, nukošę per sietelį ir šiek tiek nugarinę, kad sutirštėtų.

3. Į lėkštę įdėkite burokėlių karamelės, ant viršaus – džiovintų serbentų, tada – ledų ir uždenkite obuolių gelio lakšteliu.

Back
SHARE

Burokėlių karamelė su ledais