LT | Change Language: ENG

Tunas su petražolių brioche duonele

Ingredientai

TUNUI
  • 400 g tuno
  • 50 g aguonų
  • 4 g druskos
    1.  

 

PETRAŽOLIŲ BRIOCHE
  • 340 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 170 g sviesto
  • 150 g petražolių
  • 20 g mielių
  • 40 g cukraus
  • 10 g druskos
  • 40 ml pieno

 

PETRAŽOLIŲ ALIEJUI
  • 200 ml aliejaus
  • 50 g petražolių
  • 10 g citrinos sulčių
    1.  

 

OBUOLIŲ SVARAINIŲ DŽEMUI
  • 100 g svarainių
  • 150 g obuolių
  • 30 g medaus
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Paruoškite petražolių brioche bandeles. Visus ingredientus, išskyrus sviestą ir miltus, sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Į gautą žalią masę sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite (geriausia – lėtai maišykite maišytuve apie 10 minučių). Po truputį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sumaišykite iki vientisos masės. Kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

2. Pagaminkite petražolių aliejų. Petražoles sudėkite į smulkintuvą, užpilkite aliejumi ir gerai susmulkinkite, perkoškite per tankų sietelį, įdėkite citrinos žievelės.

3. Paruoškite obuolių svarainių džemą. Supjaustykite svarainius ir obuolius smulkiais kubeliais, suberkite į puodą ir pakaitinkite, kol ingredientai išskirs savo natūralias sultis ir suminkštės. Paskaninkite medumi.

4. Pagaminkite tuną. Supjaustykite tuną pailgomis juostelėmis, pabarstyti druska, pavoliokite aguonose. Trumpai pakepkite keptuvėje. Supjaustyti smulkiau, kad būtų patogiau valgyti.

5. Brioche duoną atvėsinkite, supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes, kad apskrustų. Kubelius patrupinkite lėkštėje, kai kurie gali būti ir netrupinti. Šalia padėliokite aguonose apkeptą tuną, įdėkite svarainių – obuolių džemo. Pašlakstykite petražolių aliejumi.

Atgal
DALINTIS

Tunas su petražolių brioche duonele