LT | Change Language: ENG

Šokoladainis su ožkų pieno putėsiais

Šokoladainis su ožkų pieno putėsiais

Ingredientai

ŠOKOLADAINIUI
  • 350 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 270 g kiaušinių
  • 30 g miltų
  • 190 g juodojo šokolado
    1.  

 

OŽKŲ PIENO PUTĖSIAMS
  • 50 g cukraus
  • 50 g kiaušinio baltymų
  • 70 g ožkų pieno sūrio
  • 150 ml grietinėlės

 

ŠOKOLADO GANAŠUI
  • 50 ml burokėlių sulčių
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 ml grietinėlės
    1.  

 

LAZDYNO RIEŠUTŲ TRUPINIAMS
  • 50 g lazdyno riešutų
  • 75 g sviesto
  • 100 g cukraus
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška

1. Pagaminkite šokoladainį. Kiaušinius ir miltus išplakite iki vientisos tirštos masės. Cukrų supilkite į didesnį puodą ir ištirpdykite, kai pradės putoti, sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir viską atsargiai išmaišykite, kol gausite karamelę. Į karamelę sudėkite šokoladą. Visą masę po truputį sumaišykite su kiaušinių ir miltų mase. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

2. Paruoškite ožkų sūrio putėsius. Išplakite kiaušinio baltymus su cukrumi iki tirštos vientisos masės. Ožkų pieno sūrį pašildykite kartu su grietinėle ir išmaišyti iki vientisos masės. Po truputį įmaišykite į išplaktus kiaušinio baltymus. Sudėkite į indą ir palikite šaldiklyje, kol sušals.

3. Pagaminkite burokėlių sulčių ir juodojo šokolado ganašo. Grietinėlę ir burokėlių sultis užvirkite, supilkite ant šokolado ir viską išmaišykite.

4. Paruoškite karamelės ir lazdyno riešutų trupinius. Suberkite cukrų į puodą, išlydykite, kol pradės putoti, sudėkite šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir viską išmaišykite. Į gautą karamelę sudėkite skrudintus lazdyno riešutus, atvėsinkite ir trintuvu viską susmulkinkite.

5. Dėkite į lėkštę šokolado pyrago gabalėlį, ant jo šiek tiek juodojo šokolado ganašo, šaldytų ožkų pieno putėsių. Pabarstykite lazdyno riešutų ir karamelės trupiniais.

Back
SHARE

Šokoladainis su ožkų pieno putėsiais