LT | Change Language: ENG

Balto šokolado desertas

Ingredientai

PYRAGUI
  • 250 g kiaušinių baltymų
  • Žiupsnelis druskos
  • 125 g kiaušinių trynių
  • 125 g cukraus
  • 250 g balto šokolado
  • 250 g sviesto

 

MORENGAMS
  • 100 g baltymų
  • 80 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • Šiek tiek citrinos rūgšties
  • Aguonų
    1.  
  • Šviežio pasifloro

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir suplakite.

2. Trynius suplakite su cukrumi. Į šią masę įplakite tirpintą (ant garų vonelės) baltą šokoladą ir tirpintą sviestą (abu ištirpinkite atskirai). Lengvai įmaišykite plaktus baltymus. Pagamintą masę palikite valandai ar dviems šaldytuve.

3. Apie pusę šios masės sudėkite į formą ir kepkite orkaitėje. Kai iškeps, palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros, sudėkite likusią masę ir dėkite į šaldymo kamerą. Ištraukus iš kameros pjaustyti bus gana lengva.

4. Išplakite baltymus su cukrumi ir druska bei citrinos rūgštimi morengams ir iškepkite juos orkaitėje.

5. Balto šokolado pyragą papuoškite morengais, apibarstytais aguonomis. Galite šalie patiekti šviežio pasifloro, sumaišyto su trupučiu cukraus sirupo.

Atgal
DALINTIS

Balto šokolado desertas