LT | Change Language: ENG

Skumbrės Grawalax

Ingredientai

  • 1 skumbrės file be kaulų
    1.  

 

GRAWALAX MIŠINYS (1 kg žuvies)
  • 110 g druskos
  • 100 g cukraus
  • 5 g žvaigždinio anyžiaus
  • 3 g rožinių pipirų grūdeliai
  • 2 g malto džiovinto imbiero
  • 3 g kardamono sėklų
  • 3 g pankolio sėklų
  • 2 vnt. citrinžolės

 

BUROKĖLIAMS
  • 80 g burokėlio
  • 200 ml apelsinų sulčių
  • 1 valgomojo šaukšto aviečių acto
  • 5 vnt. gvazdikėlių
  • Pusės arbatinio šaukštelio rudo cukraus
    1.  

 

BALTAM RIDIKUI
  • 80 g balto ridiko
  • 100 ml sakės
  • 100 ml ryžių acto
  • 1 valgomojo šaukšto citrinų sulčių
  • Pusės arbatinio šaukštelio cukraus
  • 1 g kalendros grūdelių

 

WASABI KREMUI
  • 1 arbatinio šaukštelio Wasabi krienų
  • 1 valgomojo šaukšto grietinėlės

 

ŽOLELIŲ ALIEJUI
  • 20 g peletrūno, petražolių, krapų
  • 50 g riešutų aliejaus

 

Kiek:2 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Išpjaukite skumbrės file, išimkite kaulai, nusausinkite servetėle

2. Grawalax prieskonius sutrinkite grūstuvėje arba susmulkinkite trintuvu, sumaišykite su druska ir cukrumi, citrinžolę perpjaukite per pusę ir išilgai pusiau. Į indą plokščiu dugnu berkite pusę prieskonių mišinio, dėkite pusę citrinžolės, žuvį dėkite oda žemyn. Uždėkite likusią citrinžolę ir užberkite likusį prieskonių mišinį. Po 12 valandų žuvį apverskite kita puse ir laikykite dar 12 valandų. Žuvis išimkite, nuvalykite nuo prieskonių, druskos, cukraus, nusausinkite medžiagine ar popierine servetėle.

3. Burokėlį nulupkite, supjaustykite plonais žiedais maždaug 1-2 mm storio. Apelsinų sultis nugarinkite nedideliame puode, kol liks pusė, sudėkite likusius ingredientus ir pavirkite 3-4 minutes ant lėtos ugnies, atvėsinkite iki 40°C. Burokėlius sudėkite į nedidelį indelį ir užpilkite marinatu. Palikite 2-3 valandoms.

4. Baltą ridiką nulupkite, supjaustykite plonais žiedais maždaug 1-2 mm storio. Sakę ir ryžių actą supilkite į nedidelį puodą ir garinkite ant vidutinės ugnies, kol liks pusė kiekio, sudėkite likusius ingredientus ir pavirkite 3-4 minutes ant lėtos ugnies, atvėsinkite iki 40°C. Baltą ridiką sudėkite į nedidelį indelį ir užpilkite marinatu. Palikite 2-3 valandoms.

5. Wasabi sumaišykite su grietinėle.

6. Žoleles nuplikykite verdančiu vandeniu ir sudėkite į dubenį pripiltą šalto vandens su keliais kubeliais ledo. Išimkite, nuvarvinkite vandenį ir nusausinkite servetėle. Dėkite į trintuvą, užpilkite aliejumi ir sutrinkite iki vientisos masės.

7. Burokėlius ir baltą ridiką išimkite iš marinamo ir nusausinkite servetėle, dėkite į lėkštę. Iš skumbrės išpjaukite norimo dydžio gabalėlius ir dėkite ant daržovių. Šalia pilkite žolelių aliejų ir dėkite wasabi kremą, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, galite naudoti ir lydekos ar stintelių ikrus.

Atgal
DALINTIS

Skumbrės Grawalax