Eggnog

No Comment

Ingredientai

  • 3 kiaušinio trynių
  • 100 g cukraus
  • 180 ml pieno
  • 120 ml tirštos grietinėlės
  • 1 vanilės ankšties
  • Muskato riešutas
  • Cinamonas
  • 1 valgomojo šaukšto romo

 

Kiek:2 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Kiaušinio trynius sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir išsukite iki vientisos kreminės masės.

2. Grietinėlę ir pieną supilkite į nedidelį puodą. Išilgai perpjaukite vanilės ankštį ir išgramdykite sėklas – jas ir pačią ankštį sudėkite ankštį į puodą, supilkite romą. Kaitinkite ant mažos ugnies, bet neužvirinkite apie 2-3 minutes

3. Pašildytą pieno – grietinėlės mišinį supilkite į dubenį su kiaušinio tryniais, išmaišykite ir supilkite atgal į puodą. Įtarkuokite muskato riešuto, įberkite cinamono pagal skonį ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes, kol pasieks 90°C temperatūrą. Gėrimą atvėsinkite ir supilkite į stiklainį ar butelį ir padėkite į šaldytuvą.

4. Patiekite taurėse su šiaudeliu kaip kokteilį. Papildomo skonio suteiks tarkuotas šokoladas ar smulkintas griliažas.

Back
SHARE

Eggnog