LT | Change Language: ENG

Kreminiai šaltalankio pyragaičiai

Kreminiai šaltalankio pyragaičiai

Ingredientai

TARTALETEI
  • 250 g miltų
  • 70 g cukraus pudros
  • 120 g saldžios grietinėlės sviesto
  • 3 kiaušinių tryniai

 

ĮDARUI
  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 100 ml tirštos grietinėlės
  • 80 ml natūralių šaltalankių sulčių
  • 1 valgomojo šaukšto citrinų sulčių
  • 2 plokštelės konditerinės želatinos

 

CUKATAMS
  • 1 apelsino žievelė
  • 1 valgomojo šaukšto medaus arba 50 ml sirupo

 

Kiek:8 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Paruoškite tešlą tarteletėms: persijokite miltus į dubenį, suberkite cukraus pudrą, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir gerai išminkykite rankomis. Išplakite kiaušinio trynius ir supilkite į tešlą, išmaišykite iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Jei tešla per sausa, įpilkite truputį vandens. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite 30 minučių į šaldytuvą. Tada tešlą iškočiokite iki 3 mm storio, išpjaukite apskritimus pagal formelių dydį ir suformuokite tartaletes. Tartalečių dugne šakute padarykite kelias skylutes. Dėkite į iki 180 °C įkaitusią orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių (kepimo laikas priklauso nuo tartalečių dydžio). Jei nenorite kepti tartalečių, Galite naudoti parduotuvėje pirktas ir užpildyti kremu.

2. Paruoškite įdarą. Sudėkite į trintuvą indą visus ingredientus (išskyrus želatiną) ir plakite maždaug 1 minutę vidutiniu greičiu. Supilkite masę į karščiui atsparų dubenį. Į puodą įpilkite vandens ir užvirinkite, uždėkite dubenį ant puodo, sumažinkite ugnį iki minimalios ir maišant plakimo šluotele ar silikonine mentele virkite nuolat maišant 8 minutes, palaikant 70°C pastovią temperatūrą ir 2 minutes – palaikant 80°C temperatūrą kremo viduje. Kremas turi būti vientisos, glotnios konsistencijos. Tirštumas panašus į kondensuoto pieno. Kremą taip pat galite virti „Termomix’e“, tuomet nereikės maišyti ir lengvai išlaikysite virimo temperatūrą. Želatiną išmirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite vandenį ir sudėkite į karštą kremą, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti, kartais pamaišykite. Atvėsusį, bet ne sukietėjusį kremą supilkite į tartaletes.

3. Paruoškite apelsino žievelės cukatams. Skustuku nulupkite apelsino žievelę, supjaustykite plonais šiaudeliais. Į puodą įdėkite šaukštą medaus, jam ištirpus, sudėkite apelsino žieveles, sumažinkite ugnį ir virkite 4-5 minutes. Išvirtas žieveles nukoškite per sietelį ir sudėliokite ant silikoninio kilimėlio, kad atvėstų.

Back
SHARE

Kreminiai šaltalankio pyragaičiai