LT | Change Language: ENG

Mini picos

Ingredientai

RAUGUI
  • 50 g aukščiausios rūšies miltų
  • 50 ml vandens
  • 1 g šviežių mielių
    1.  

 

TEŠLAI
  • 500 g aukščiausios rūšies miltų
  • 335 ml vandens
  • 8 g šviežių mielių
  • 10 g sauso miežinio salyklo ekstrakto
  • 10 g smulkios jūros druskos
  • 5 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 100 g raugo
    1.  

 

PADAŽUI
  • 1 skardinės konservuotų pomidorų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnis raudonėlių
  • Žiupsnis druskos

 

PICŲ ĮDARUI
  • Įvairių vyšninių pomidorų
  • Prosciutto kumpio
  • Alyvuogių aliejus
  • Parmezano sūrio
  • Mocarelos sūrio
  • Gražgarsčių lapelių

 

Kiek:4 didelėms arba 8 mažoms picomsSudėtingumas: vidutiniška

1. Iš pradžių užmaišykite raugą: vandenyje išmaišykite mieles ir suberkite miltus. Palikite kambario temperatūroje apie 8 valandas. Geriausia raugą užmaišyti vakare, o rytą įdėti į šaldytuvą, kol jo prireiks tešlai gaminti.
Kitą dieną gaminkite tešlą: į didelį dubenį suberkite miltus ir salyklą (jei neturite, dėkite tiek pat cukraus).

2. Pamaišykite, kad salyklas būtų tolygiai pasiskirstęs. Tada į kitą mažesnį dubenį supilkite vandenį, jame rankomis ar virtuvine šluotele išmaišykite mieles. Į miltų mišinį supilkite vandenį su mielėmis, raugą ir išmaišykite, kol tešla sutirštės. Įberkite druskos ir toliau maišykite, kol masė tampa vientisa ir nebeliks neišmaišytų miltų (jei šaukštu sunku maišyti, minkykite rankomis, bet nenustebkite, kad tešla lips prie rankų). Kai tešla taps vientisa, supilkite aliejų, dar paminkykite ir išėmę tešlą iš dubens padėkite ant stalo. Minkykite ją apie 3-4 minutes, kol taps elastinga. Tada sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite dangčiu ar maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

3. Picos tešlą suformuokite į rutuliukus po 50 g, juos kildinkite uždengtus kambario temperatūroje apie 2 valandas.

4. Pagaminkite padažą. Pomidorus supilkite į sietelį ir palikite 10 minučių, kad nusausėtų. Tada sudėti likusius produktus ir viską sutrinkite trintuvu.

5. Įkaitinti orkaitę iki maksimumo, tada išminkykite tešlą į apskritimus, užtepkite padažo, sudėkite sūrį ir kepkite orkaitėje. Ant iškepusios picos sudėkite kumpį, pomidorus, patarkuokite sūrio ir pabarstykite žolelių, pašlakstykite aliejaus.

Atgal
DALINTIS

Mini picos