Biskvitas su šaltalankių kremu

Biskvitas su šaltalankių kremu

Ingredientai

BISKVITUI
  • 25 g kukurūzų krakmolo
  • 25 g aukščiausios rūšies miltų
  • 2 kiaušinių
  • 50 g cukraus
  • 20 g sviesto
  • 20 ml pieno
  • Šlakelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • Šlakelis citrinos sulčių

 

VAISIAMS
  • Apelsino
  • Greipfruto
  • 10 g romo
  • 20 g cukraus
  • 100 ml vandens
    1.  

 

ŠALTALANKIŲ KREMUI
  • 200 ml grietinėlės
  • 50 ml šaltalankių tyrės
  • 10 ml romo
  • 50 g cukraus
  • Šiek tiek vanilės
  • 2 g želatinos
    1.  

 

RIEŠUTAMS
  • 50 g pekano riešutų
  • 100 g cukraus
  • Šiek tiek vandens
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su šiek tiek citrinos sulčių. Kitame inde išplakite lydytą sviestą su cukrumi, pienu, kiaušinių trynais, vanile, druska. Į šį mišinį lengvai įmaišykite baltymus, o tada įsijokite kukurūzų krakmolą ir miltus. Visą mišinį sudėkite į kepimo popieriumi išklotą mažą torto formą prieš tai ją ištepę sviestu. Kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes arba kol įkišus pagaliuką jis liks švarus.

2. Paruoškite sirupą vaisiams mirkyti iš romo, cukraus ir vandens. Padalinkite į dvi dalis – į vieną sumerkite apelsinų skilteles be odelių, į kitą – greipfrutų.

3. Šaltalankių uogas pakaitinkite su cukrumi pagal skonį ir šiek tiek vandens. Pavirinus susmulkinkite trintuvu ir perkoškit per smulkų sietelį – gausite tyrę. Tada gaminkite šaltalankių kremą. Želatiną ištirpinkite rome bei šaltalankių tyrėje, įdėkite cukrų. Kai želatina ištirps, išplakite grietinėlę ir švelniai įmaišykite į plaktą grietinėlę šaltalankių bei romo mišinį. Sudėkite į konditerinį maišą arba patiekite paprastai – įdėkite keletą šaukštų šalia biskvito gabalėlio ir sirupe mirkytų vaisių.

4. Paruoškite riešutus – visus jiems skirtus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite, kol cukrus pradės karamelizuotis. Kelis gražius riešutus atidėkite, o likusius išpilkite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti. Juos vėliau sutrinkite trintuvu. Desertą pagardinkite sveikais ir maltais pekano riešutais.

Back
SHARE

Biskvitas su šaltalankių kremu