LT | Change Language: ENG

Balto šokolado panna cotta su mandarinais

Ingredientai

PANNA COTTA
  • 150 ml pieno
  • 150 ml 30 proc. riebumo grietinėlės
  • 80 g balto šokolado
  • 35 g cukraus
  • 3 mandarinų žievelė
  • 23 g birios želatinos

 

MANDARINŲ LAŠAMS
  • 200 ml šviežių mandarinų sulčių
  • 2,8 g agar-agar miltelių

 

LEDUI LĖKŠTĖS DUGNE
  • 30 ml „Blue Curacoa“ likerio
  • 100 ml vandens
  • 2 valgomųjų šaukštų medaus
  • Mandarinų žievelių
  • 9 g birios želatinos
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Pieną su grietinėle, cukrumi ir mandarinų žievelėmis pakaitinkite ir palaikykite apie pusvalandį, kad įsigertų mandarinų kvapas. Tada sudėkite šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną, viską pakaitinkite ir ištirpinkite mišinyje baltą šokoladą.
Svarbu, kad mišinys neužvirtų. Šią masę pilkite į formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings.

2. Agar-agar miltelius sudėkite į sultis, palaukite, kol truputį išbrinks, sultis užvirkite ir palikite, kad pradėtų stingti. Kai pradės stingti, su trintuvu ar plakikliu sumalkite iki vientisos konsistencijos ir tada masė lašės.

3. Paruoškite „ledą“ lėkštės dugne. Likerį, vandenį, medų ir mandarinų žieveles pakaitinkite, palaikykite, kad prisigertų žievelių kvapo, jas išgriebkite. Sudėkite išbrinkintą želatiną. Valgomomis vaikiškomis kreidelėmis lėkštes dugne nupieškite žuvytes, lėkštę dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų. Į šaltos lėkštės dugną įpilkite šiek tiek „ledo“ mišinio ir palikite šaldytuve, kad sustingtų – jei lėkšte šalta, tai truks kelias minutes.

4. Ant sustingusio „ledo“ dėkite panna cotta, papuoškite mandarinų lašais. Pabarstykite cukraus pudra.

Jei namie turite cukraus vatos aparatą, galite patiekalą papuošti cukraus vata
Atgal
DALINTIS

Balto šokolado panna cotta su mandarinais