LT | Change Language: ENG

Morkų ir obuolių desertas

Ingredientai

MORKŲ ŠERBETUI
  • 400 ml šviežių morkų sulčių
  • 40 g cukraus
  • 20 g grietinėlės
    1.  

 

DUONOS RAUGO KREMAS
  • 100 g ruginių miltų
  • 200 g vandens
  • 4 kiaušinio trynių
  • 100 g cukraus
  • 280 ml pieno
    1.  

 

OBUOLIAMS DUONOS SIRUPE
  • 1 obuolio
  • Ruginės duonos plutų
  • Cukraus
    1.  

 

MORKŲ PUTAI
  • 300 ml šviežių morkų sulčių
  • Pusės citrinos sulčių
  • Pusė šaukšto cukraus
  • Arbatinio šaukštelio kumino

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: sudėtinga

1. Paruoškite morkų šerbetą. Sumaišykite ingredientus, kad ištirptų cukrus ir užšaldykite. Dėkite į trintuvą ir trinkite, kol gausis šerbeto konsistencija.

2. Duonos raugui paruošti prireiks trijų dienų. Pirmą dieną sumaišykite 100 g vandens ir 50 g ruginių miltų ir palikite kambario temperatūroje uždengtą moliniame inde. Antrą dieną pridėkite 50 g vandens ir 25 g ruginių miltų. Trečią dieną vėl dėkite 50 g vandens ir 25 g ruginių miltų ir dar palikite parai laiko surauginti. Kiaušinio trynius suplakite su cukrumi, į masę dėkite 200 g duonos raugo ir viską sumaišykite. Pieną užkaitinkite puode ir iš lėto maišydami pilkite į kiaušinių, cukraus ir raugo masę. Gautą mišinį ant silpnos ugnies kaitinkite maišydami 5-12 minučių, kol ims tirštėti ir palikite atvėsti.

3. Nupjaukite plutas nuo ruginės duonos. Plutas apie 3 minučių pakepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Tada plutas užpilkite karštu verdančiu vandeniu ir atvėsus palikite parą laiko šaldytuve. Po paros nukoškite ir skystį ir nugarinkite tris kartus. Tada santykiu 1:1 įdėkite cukraus, kad gautųsi labai saldus sirupas. Į sirupą sudėkite obuolio skilteles be sėklyčių.

4. Pagaminkite morkų putą – visus ingredientus suplakite iki putų. Jei turite, įdėkite sojų lecitino – tada puta bus standesnė.

5. Į lėkštę dėkite duonos raugo kremo, šalia – obuolius, į vidurį šaukštą šerbeto ir viską padenkite morkų puta.

Atgal
DALINTIS

Morkų ir obuolių desertas