LT | Change Language: ENG

Aštuonkojis baltame vyne

Ingredientai

  • 1 kg aštuonkojo (tinka maži šviežūs ar šaldytas virtas aštunkojis)
  • 900 g mėlynųjų bulvių
  • 1 didesnės saldžiosios bulvės
  • 2 stiklinių baltojo vyno
  • Česnako
  • Petražolių
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų ir įdėkite kelias česnako skilteles. Keptuvei gerai įkaitus dėkite aštuonkojus (Jei ruošite vieną didelį jį prieš tai supjaustykite ir apvirkite puode) ir pakepinkite. Kiek pakepus, berkite petražoles, pipirus, druskos ir pilkite baltą vyną ir dar patroškinkite.

2. Atskiruose puodose išvirkite mėlynąsias bulves ir saldžiąją bulvę (abejas virkite su lupenomis). Mėlynas bulves gerai pasūdykite ir supjaustykite riekelėmis. Saldžiąją bulvę nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

3. Į lėkštę dėkite mėlynųjų bulvių, ant viršaus – trškinto aštuonkojo, šalai išdėliokite saldžiųjų bulvių kubelius. Galite pagardinti raudonu balzaminiu actu.

Atgal
DALINTIS

Aštuonkojis baltame vyne