Obuolių desertas

Obuolių desertas

Ingredientai

  • 5 didesnių obuolių
  • Keleto šaukštų sviesto
  • Keleto šaukštų karamelės
  • 100 ml vandens
  • 100 g cukraus
  • Vanilės ankšties
  • 2 kiaušinio baltymų
  • 2 šaukštų cukraus

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška

1. Nulupkite 4 obuolius, supjaustykite skiltelėmis. Į nedidelių apvalių keleto pirštų pločio formelių apačią dėkite truputį sviesto, karamelės ir tada sudėkite obuolius. Jų pridėkite tiek, kad obuolių dar būtų antra tiek viršuje, kiek jų tilpo į formelę (kepdami obuoliai sukris į indelį). Formeles uždekite šlapiu kepimo popieriumi, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Formeles nakčiai dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų ir atvėstų.

2. Iš vieno obuolio išskobkite rutuliukus ar išpjaustykite nedidelius kvadratukus. Išvirkite sirupą iš vandens, cukraus ir vanilės ankšties, sirupui galite panaudoti ir anksčiau nuluptų obuolių žieveles.
Tame sirupe ant lengvos ugnies apvirkite obuolio rutuliukus, kol ims skaidrėti. Palikite atvėsti.

3. Išplakite kiaušinio baltymus su cukrumi,įspauskite šiek tiek citrinos sulčių – gausite skystą morengą.

4. Į lėkštę dėkite keptą obuolių pyragėlį, obuolio rutuliukus, įdėkite skysto morengo. Viską galite pagardinti sausainių trupiniais, o morengo viršų paskrudinti karamelizatoriumi, jei turite.

Back
SHARE

Obuolių desertas