LT | Change Language: ENG

Rūkyto šamo salotos

Ingredientai

SALOTOMS
  • 400 g rūkyto šamo
  • Kelių rožinių burokėlių
  • Kelių geltonų burokėlių
  • 1-2 geltonų morkų
  • Saujos šparaginių pupelių
  • Keleto agurkų
  • Sauja špinatų ir burokėlių lapelių
  • Žirnių daigų

 

SEPIJŲ RAŠALO TRAŠKUČIUI
  • 70 ml vandens
  • 40 ml aliejaus
  • 10 g miltų
  • 3 g sepijų rašalo
  • 2 g druskos
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Paruoškite daržoves salotoms. Nupjaukite šparaginių pupelių galus ir 1,5 min. apvirkite verdančiame vandenyje, ištraukę iškart dėkite į šaltą vandenį ir atvėsinkite. Burokėlius, morkas ir agurkus supjaustykite ir trumpai (apie 5 min.) pamarinuokite (sumaišykite marinatą iš 100 g cukraus, 100 ml acto ir 100 ml vandens, visą šį mišinį užvirkite ir dar karštą užpilkite ant daržovių).

2. Paruoškite sepijų rašalo traškutį. Gerai išplakite visus jam reikalingus ingredientus, supilkite į keptuve ir kepkite tol, kol išgaruos vanduo. Tada sulaužykite gabaliukais.

3. Į lėkštę dėkite rūkyto šamo, paruoštų daržovių, pagardinkite špinatų ir burokėlių lapeliais, papuoškite sepijų rašalo traškučiu. Pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Atgal
DALINTIS

Rūkyto šamo salotos