LT | Change Language: ENG

Anties krūtinėlė su vaisių džemu

Ingredientai

  • 4 anties krūtinėlės
  • 400 g virtos bolivinės balandos
  • 100 ml burokėlių sulčių
  • Kelios didesnės morkos
  • Vanilės ankšties
  • Lapinio kale kopūsto
  • Druskos, pipirų

 

VAISIŲ DŽEMUI
  • 50 g džiovintų obuolių
  • 50 džiovintų slyvų
  • 50 džiovintų datulių
  • 50 g džiovintų persikų

 

PADAŽUI
  • 400 ml jautienos sultinio
  • 250 ml raudono vyno
  • 150 ml porto vyno
  • Čiobrelių

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Paruoškite morkų kremą. Morkas supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad iki galo nepasemtų morkų. Virkite ant stiprios ugnies tol, kol vanduo išgaruos. Tada morkas sutrinkite, pagardinkite žiupsneliu druskos ir vanilės ankštimi.

2. Į virtas bolivinės balandos kruopas įpilkite burokėlių sulčių ir pakaitinkite, kad kruopos sušiltų ir nusidažytų raudonai.

3. Apvirkite kale kopūsto lapus 3 minutes, pagardinkite žiupsneliu druskos.

4. Supjaustykite anties krūtinėlių odelę (atsargiai, nesupjaustykite mėsos!) ir kepkite ant kuo silpnesnės ugnies keptuvėje odele į apačią. Kepdami iš keptuvės vis išpilkite riebalus – taip gausite traškią anties odelę. Tada dėkite kepti į orkaitę 7-8 min. arba iki 56°C vidinės mėsos temperatūros. Paskaninkite rūkytos druskos dribsniais ir pipirais.

5. Paruoškite vaisių džemą – visus džiovintus vaisius užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos vos apsemtų ir palaukite apie pusvalandį, kol vaisiai gerai išbrinks. Tada viską gerai sutrinkite, įdėkite vos vos druskos.

6. Paruoškite padažą. Visus ingredientus palengva virkite, kol nugaruos ir sutirštės iki padažo konsistencijos.

7. Į lėkštę dėkite po antienos krūtinėlę, įdėkite morkų kremo, bolivinės balandos, kale kopūsto, pagardinkite vaisių džemu ir padažu.

Atgal
DALINTIS

Anties krūtinėlė su vaisių džemu