Šokolado desertas su aviečių padažu

Šokolado desertas su aviečių padažu

Ingredientai

ŠOKOLADO PYRAGUI
  • 200 g nesaldinto šokolado (70 proc. kakavos)
  • 1 valgomasis šaukštas nesaldintos kakavos pudros
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 200 g datulių
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 50 ml kokoso aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
    1.  

 

AVIEČIŲ PADAŽUI
  • 200 g šaldytų arba šviežių aviečių
  • 20 g cukraus

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Visus pyrago ingredientus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės, sudėkite į formą (geriausia 20*20 cm) ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kol viršus taps vos vos traškus.

2. Avietes sutrinkite ir perkoškite per sietelį, kad liktų skystis be sėklų. Pavirkite su cukrumi ant mažos ugnies apie 20 minučių.

3. Atvėsusį pyragą patiekite su aviečių padažu.

Back
SHARE

Šokolado desertas su aviečių padažu