LT | Change Language: ENG

Upėtakis su ožkos sūriu

Ingredientai

UPĖTAKIUI
  • 320 g upėtakio file
  • 40 g druskos
  • 400 ml vandens
  • Kiškio kopūstų

 

OŽKOS SŪRIUI
  • 80 g ožkos sūrio
  • 10 ml citrinos sulčių

 

KIAUŠINIO KREMUI
  • 6 kiaušinio trynių
  • Žiupsnelis druskos

 

ŽOLELIŲ PADAŽUI
  • 50 g petražolių
  • 50 g krapų
  • 100 ml aliejaus
  • Žiupsnelis druskos

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Paruoškite upėtakį. File nuvalykite ir sudėkite į vandenį, sumaišytą su druska ir sūdykite 20 minučių. Pasūdytą upėtakį susukite į maistinę plėvelę ir 5 minutes palaikykite 42°C vandens vonelėje. Upėtakį rūkykite keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ ant medinės lentelės 75°C temperatūroje 5-6 minutes.

2. Paruoškite ožkos sūrio rutuliukus. Minkštą sūrį sumaišykite su citrinų sultimis ir rankomis suformuokite nedidelius kamuoliukus.

3. Kiaušinio trynius sudėkite į indą ant garų vonelės, įberkite druskos ir maišykite, kol tryniai taps gelinės vientisos tirštos konsistencijos. Neperkaitinkite, kad neišvirtų!

4. Į trintuvą sudėkite nuplautas petražoles ir krapus ir sutrinkite su aliejumi ir druska – gausite žolelių padažą.

5. Į lėkštę pilkite žolelių padažo, dėkite kiaušinio trynio kremo,ožkos sūrio rutuliukų ir upėtakio. Papuoškite kiškio kopūstais.

Atgal
DALINTIS

Upėtakis su ožkos sūriu