Lėtai kepta jautienos kulninė

Lėtai kepta jautienos kulninė

Ingredientai

JAUTIENAI
  • 3 kg jautienos kulninės su kaulu
  • 300 ml vandens
  • 150 g druskos
  • 20 g šviežio čiobrelio
  • 5 g juodųjų pipirų
  • 50 g česnako

 

GARNYRUI
  • 500 g jaunų burokėlių
  • 500 g salierų stiebų
  • 80 g cukraus
  • 40 ml balzaminio acto
  • 40 ml sidro acto
  • 10 g druskos

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Iš vandens ir prieskonių užmaišykite tirpalą ir merkite į jį jautienos kulninę. Dėkite į šaldytuvą 12-18 valandų.

2. Jautienos kulninę išimkite iš tirpalo, nusausinkite ir dėkite į iki 120°C įkaitintą orkaitę apytiksliai 6 valandom (1 kg mėsos kepti prireiks apie 2 valandų). Iškepus nukoškite mėsos sultis (jas pasilikite), mėsą apdenkite folija ir palikite pailsėti bent 30 minučių.

3. Paruoškite garnyrą. Imkite dvi keptuves, į vieną supilkite sidro actą ir 40 g cukraus. Į kitą – balzaminio actą ir likusį cukrų. Pilkite po šlakelį vandens. Užvirus į balzaminio actą dėkite burokėlius, o į sidro actą – salierų stiebus. Keptuves uždenkite. Burokėlius troškinkite 3 minutes, salierų stiebus – 5 minutes.

4. Paruoškite padažą. Nurinkite riebalus nuo mėsos sulčių ir sumaišykite su sirupais, kuriuos gavote troškindami burokėlius ir salierų stiebus. Pamažu nuvirkite iki norimos konsistencijos. Viską patiekite šiltoje skardelėje arba inde.

Back
SHARE

Lėtai kepta jautienos kulninė