LT | Change Language: ENG

Vaniliniai ežiukai su varškės sūriu

Ingredientai

EŽIUKAMS
  • 200 g kvietinių miltų
  • 100 ml vandens
  • 100 ml pieno
  • Vanilės ankšties
  • 4 g druskos
  • 10 g cukraus

 

SLYVOMS
  • 200 g slyvų
  • 100 ml vandens
  • 100 g cukraus
  • Cinamono lazdelės

 

KARAMELIZUOTOMS MOLIŪGO SĖKLOMS
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 20 g cukraus
  • Druskos
    1.  

 

VARŠKĖS SŪRIUI
  • 200 g riebaus varškės sūrio
  • 20 g sviesto
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Paruoškite ežiukus. Keptuvėje apkepkite kvietinius miltus ir palikite atvėsti. Į puodą pilkite pieną, vandenį, dėkite druską, cukrų, vanilės ankštį ir užvirkite. Nukoškite ir užminkykite tešlą su pravėsusiais keptais miltais ir karštu vandens-pieno mišiniu, atšaldykite ir formuokite norimo dydžio ežiukus.

2. Paruoškite slyvas. Perpjaukite jas pusiau ir išimkite kauliukus. Iš cukraus, vandens ir cinamono lazdelės išvirkite sirupą. Į verdantį sirupą sumeskite slyvas, pavirkite lygiai minutę ir palikite atvėsti.

3. Paruoškite moliūgo sėklas. Apskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Išimkite sėklas iš keptuvės ir į tą pačią keptuvę supilkite cukrų. Cukrui susikaramelizavus pilkite moliūgų sėklas atgal, permaišykite ir pasūdykite. Viską išverskite ant sviestinio popieriaus ir kiek pravėsus sulaužykite norimo dydžio gabaliukais.

4. Paruoškite sūrį. Supjaustykite jį norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite svieste.

5. Ežiukus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 2 minutes, nukoškite. Patiekite kartu su apkeptu sūriu, slyvomis, karamelizuotomis moliūgų sėklomis. Galite pagardinti mėgstama uogiene ar grietine.

Atgal
DALINTIS

Vaniliniai ežiukai su varškės sūriu