#34
Skautiška vakarienė

#34
Skautiška vakarienė

Naujas mano kartas gaudant paskutines šiltas dienas gamtoje. Šį kartą – su skautu nuo 10-ies, šefu Andriumi Kubiliumi ir gardžiais itin lengvai paruošiamais patiekalais, kurie leis pakeisti įprastą meniu gamtoje. Kaip sako pats šefas, jei jau važiuojam į gamtą, nebūtina vadovautis stereotipu, kad čia tiks tik makaronai ir „tušonkė“ arba bulvės ir dešrelės. Turint vos kelis tinkamus įrankius ir gerus ingredientus ir dar pridėjus vieną ingredientą, vardu fantazija, galima sukurti puikius patiekalus, kurie džiugins akis ir gomurį, sako šefas.

Tiesą sakant, tokią maisto fotosesiją, kaip ši, nerodant aplinkos vaizdų ar degančio laužo, o tik maistą, taip pat puikiai būtų galima padaryti ir studijoje, todėl prieš ją darydamas dar dvejojau, ar tikrai verta viską vežti į mišką. Bet tikra gamta ir aplinka daro stebuklus. Tik pabuvęs pajauti atmosferą, miško ir dūmų kvapą, čia pat gimsta idėjos, kur ir kaip nestandartiškai nufotografuoti pagamintą maistą, čia ilgiau pabendrauji ir supranti, kad tai ir yra tikrasis mano projekto „drive’as“ – ištrūkti iš įprastos rutinos ir kasdienybės ir išbandyti naujas „gyvas“ vietas maisto fotografijai.

O vieta, kurioje darėme fotosesiją, ne šiaip miškas – o labai ypatingas miškas šefui Andriui Kubiliui. Vietoje, kur daryta fotosesija bene 20 metų vykdavo skautų stovyklos, jis ten yra praleidęs labai daug dienų ir vakarų, kaip pats sako, galvodamas apie tobulėjimą, apie asmenines savybes ir apie tai, kaip padaryti pasaulį šiek tiek gražesnį negu jį radome. Šioje vietoje jis lig šiol kiekvieną vasarą susitinka su kitais skautais nesvarbu, kiek kilometrų juos skirtų ar kokios bebūtų jų profesijos, veiklos ar kasdienybė.

Taigi, skautiška vakarienė ir idėjos jūsų galbūt paskutinei prieš žiemą išvykai gamtoje – šiame #34 mano projekto karte.

#34
Fotografija: Robertas Daskevičius
Idėja, receptai: Andrius Kubilius restorano “Sapiegos Bistro” šefas

#34 karto receptai

Ingredientai 400 g upėtakio filė 30 g šalotinių svogūnų 50 g agurkų 10 ml žaliosios citrinos sulčių Alyvuogių aliejaus Druskos, pipirų Prieskoninių žolelių (krapų, kalendros)     Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva …

Ingredientai 800 g brandintos jautienos nugarinės Baravykų Cukinijų Pastarnokų Bulvių Svogūnų Mairūno, čiobrelių Druskos, pipirų   Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Jautienos kepsnius kepkite griliuje arba ant laužo, naudodami groteles. Iškepę …

Ingredientai Aviečių lapų Šaltalankių Mėlynių Aviečių   Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Iš ingredientų išvirkite arbatą – užkaiskite vandenį ir sudėkite ingredientus 2-3 minutėms, kad prisitrauktų.

Ingredientai 2 persikai 2 kriaušės 2 slyvos 100 mėlynojo pelėsinio sūrio 200 g sausainių 50-60 g sviesto 20 g cukraus Šviežios uogos   Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Persikus, kriaušes ir …

Back
SHARE

#34
Skautiška vakarienė