LT | Change Language: ENG

Žalių daržovių salotos

Ingredientai

SALOTOMS
  • 1 brokolio
  • 100 g žirnelių ankščių
  • 100 g šparaginių pupelių
  • 2 mažų romaninių salotų
  • 2 mažų cukinijų
  • Druskos
  • Vandens
  • Daržinio builio, krapų žiedų

 

ŠPINATŲ PADAŽUI
  • 100 g špinatų lapų
  • 80 ml rapsų aliejaus
  • 10 ml baltojo vyno acto
  • 30 g cukraus pudros
  • Druskos
    1.  

 

ŽIRNELIŲ TYREI
  • 100 g žaliųjų žirnelių
  • 1 mažo svogūno
  • 50 g sviesto
  • 80 ml grietinėlės
  • Druskos
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Brokolius išskaidykite žiedais, apvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje apie minutę, atvėsinkite šaltu lediniu vandeniu. Šparagines pupeles apvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje apie pusę minutės, atvėsinkite šaltu lediniu vandeniu. Romanines salotas suplėšykite lapais. Cukinijas supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

2. Špinatų padažo ingredientus sumalkite tintuvu iki vientisos masės, pagal skonį pagardinkite druska.

3. Paruoškite žirnelių tyrę. Į puodą dėkite sviesto, smulkintą svogūną ir žaliuosius žirnelius, viską troškinkite 5-7 minutes, supilkite grietinėlę ir kaitinkite iki užvirimo. Kai užvirs, visą masę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

4. Į lėkštę dėkite žirnelių tyrės, išdėliokite daržoves ir apliekite padažu (galite prieš tai daržoves sumaišyti kartu su špinatų padažu atskirai dubenyje). Papildomo skonio suteiks builio šakelės ir krapų žiedai.

Atgal
DALINTIS

Žalių daržovių salotos