LT | Change Language: ENG

Anties krūtinėlė su oranžiniais atspalviais

Ingredientai

  • 4 anties krūtinėlių
  • Česnako
  • Šviežio čiobrelio
  • 2 didelių saldžių bulvių
  • 200 g voveraičių
  • 4 didelių geltonų slyvų
  • Sviesto
  • Druskos
  • Serenčių žiedų
  • Dumplainių

 

MOLIŪGŲ TYREI
  • 1 nedidelio moliūgo
  • Rapsų aliejaus
  • Sviesto
  • Česnako
  • Šviežio čiobrelio
  • Druskos

 

ŠALTALANKIŲ TYREI
  • 200 g šaltalankių
  • 100 g cukraus
  • Vandens
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška

1. Anties odą lengvai įpjaukite, kad kepant karštis geriau pasiektų mėsą ir odelė būtų traški. Odą apiberkite druska ir dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią. Sudėkite traiškytus česnakus ir čiobrelį. Kepkite, kol oda bus gražiai apskrudusi (nevartykite). Sudėkite anties krūtinėles į kepimo skardą oda į viršų, supilkite anties taukus su česnaku ir čiobreliu iš keptuvės į skardą ant anties. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.

2. Paruoškite voveraites ir saldžias bulves. Voveraites apkepinkite svieste. Saldžias bulves nulupkite ir susipjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje 1-2 minutes. Apkepinkite svieste su česnaku.

3. Paruoškite šaltalankių tyrę. Šaltalankius supilkite į nedidelį puodą, sudėkite cukrų ir virkite, kol masė taps klampi. Galite įpilti truputį vandens. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, galite dar perkošti per sietelį.

4. Paruoškite slyvas. Išimkite kauliukus, nulupkite odą. Supjaustykite kubeliais ir karamelizuokite įkaitintoje keptuvėje su cukrumi ir trupučiu sviesto. Įberkite truputį druskos.

5. Paruoškite moliūgo tyrę. Moliūgą išvalykite – nulupkite odą ir išimkite sėklas. Dėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, uždėti sviestą, traiškytą česnaką, čiobrelį, apibarstykite druska ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Viską sutrinkite į vientisą masę (česnaką ir čiobrelio šakeles išimkite). Pagardinkite druska pagal skonį.

6. Į lėkštę dėkite po anties krūtinėlę, saldžiųjų bulvių ir voveraites. Pagardinkite šaltalankių ir moliūgų tyrėmis, slyvomis. Šalia patiekite šviežių dumplainio uogų. Galite paruošti serenčių žiedais.

Atgal
DALINTIS

Anties krūtinėlė su oranžiniais atspalviais