LT | Change Language: ENG

Šokoladinis desertas su bruknių morengu

Ingredientai

ŠOKOLADO DESERTUI
  • 200 g juodojo šokolado
  • 200 g sviesto
  • 4-5 kiaušinių
  • 200 g cukraus

 

BRUKNIŲ MORENGUI
  • 60 g baltymų
  • 120 g cukraus
  • 40 g bruknių sulčių
    1.  

 

  • Įvairių uogų
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška

1. Paruoškite šokoladinį pyragėlį. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi. Šokoladą su sviestu išlydykite ant garų iki vientisos masės. Atidėkite pravėsti. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynių masę sumaišykite su šokolado mase. Lėtais judesiais įmaišykite plaktus baltymus. Supilkite į skardą (patogiau, jei skarda bus su nuimamais šonais) ir kepkite 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Palikite atvėsti.

2. Paruoškite bruknių morengą. Bruknių sultis su cukrumi kaitinkite iki virimo ir pavirkite 3-5 minutes. Dubenyje išplakite baltymus, pradėjus baltymams kilti, lėtai pilkite karštą (tiesiai nuo kaitlentės) bruknių masę. Plakite iki standumo.

3. Ant šokoladinio pyragėlio tepkite arba spauskite (naudodami konditerinį maišą) bruknių morengą. Pagardinkite mėgstamomis uogomis.

Atgal
DALINTIS

Šokoladinis desertas su bruknių morengu