LT | Change Language: ENG

Uogų ikrų dėžutė

Ingredientai

PASIFLORŲ PUTĖSIAMS
  • 560 ml riebios grietinėlės
  • 100 g cukraus
  • 60 ml pasiflorų tyrės
    1.  

 

MIGDOLINIAMS BLYNELIAMS
  • 250 g sviesto
  • 190 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 130 g cukraus pudros
  • 105 g migdolų miltų
    1.  

 

VAISIŲ IKRAMS
  • 200 ml aviečių sulčių
  • 200 ml greipfrutų sulčių
  • 4 g agar – agar miltelių
  • Saulėgrąžų aliejaus

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška

1. Paruoškite pasiflorų putėsius. Užkaitinkite grietinėlę su cukrumi iki 75 °C, tada atvėsinkite iki 64°C ir įmaišykite pasiflorų tyrę. Išpilstykite į indelius ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

2. Pagaminkite migdolinius blynelius. Visus ingredientus gerai sumaišykite, dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad mitai pabrinktų ir masė kiek apstingtų. Iškočiokite iki pusės centimetro storio „blyno“ ir kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitė 15-20 minučių, kol gražiai paruduos. Tada iš dar karštos tešlos su stikline išspauskite apvalius sausainius – blynelius. Atvėsusi tešla taps trapi.

3. Paruoškite vaisių ikrus. 2 g agar-agar miltelių sumaišykite su aviečių sultimis, užvirkite ir minutę pavirkite. Pilkite į buteliuką ir karštą skystį varvinkite lašeliais į indą su saulėgrąžų aliejumi – taip gausite vadinamuosius ikrus. Palaukite, kol sustings ir nuplaukite ikrus šaltu vandeniu. Analogiškai pagaminkite ir greipfrutų ikrus.

4. Patiekite desertą – ant putėsių dėkite vaisių ir uogų ikrus ir šalia išdėliokite migdolinius blynelius.

Atgal
DALINTIS

Uogų ikrų dėžutė