LT | Change Language: ENG

Graikiškas pyragaitis su avietėmis

Ingredientai

  • 280 g trapios tešlos
    1.  

 

GRAIKIŠKAM PYRAGAIČIO ĮDARUI
  • 8 valgomųjų šaukštų graikiškų riešutų
  • 6 šaukštų medaus
  • 4 valgomųjų šaukštų sviesto
  • 4 šaukštų rudojo cukraus
  • Cinamono (pagal skonį)
    1.  

 

MASKARPONĖS KREMUI
  • 8 valgomųjų šaukštų maskarponės
  • Žiupsnio cukraus pudros
  • Žiupsnio vanilinio cukraus
  • 4 valgomųjų šaukštų 35% grietinėlės

 

MĖTOS PUDRAI
  • 4 valgomųjų šaukštų balto sauso biskvito
  • Saujos mėtos lapelių

 

PAGARDUI
  • Šviežių aviečių
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: sudėtinga

1. Trapią tešlą išklokite į norimo dydžio formelę ir kepkite iki 180 ͦC įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

2. Paruoškite įdarą: medų, kambario temperatūros sviestą ir cinamoną sumaišykite iki vientisos masės. Suberkite rudąjį cukrų, susmulkintus graikiškus riešutus ir išmaišykite, kad cukrus neištirptų. Gautą masę supilkite į apkeptą trapios tešlos krepšelį ir toliau kepkite iki 160 ͦC įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

3. Paruoškite maskarponės kremą. Grietinėlę išplakite kartu su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standžios konsistencijos. Atsargiai įmaišykite maskarponę. Kremu padenkite iškepto ir atvėsusio pyragėlio viršų.

4. Paruoškite mėtų pudrą. Baltą sausą biskvitą sudėkite į trintuvą kartu su šviežiais mėtos lapeliais ir sutrinkite. Gausite žalią biskvitą. Išpilkite plonu sluoksniu į skardelę ir išdžiovinkite.

5. Pyragėlį papuoškite avietėmis, apibarstykite mėtų pudra.

Atgal
DALINTIS

Graikiškas pyragaitis su avietėmis