LT | Change Language: ENG

MĖLYNŲJŲ BULVIŲ VIRTINUKAI

Ingredientai

  • 1 kg mėlynųjų bulvių
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • Druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis bulvių krakmolo
  • 150 g miltų
    1.  

 

PAGARDUI
  • Keletas shiitake grybų
  • Granatų sėklų
  • Aviečių
  • Svogūno laiškų

 

SALIERO TYREI
  • 1 vnt. saliero gumbo
  • 200 ml kokosų pieno
  • 200 ml vandens
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Bulves nulupkite ir išvirkite kaip įprastai. Nusunkę vandenį padžiovinkite ant karštos liepsnos, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės. Šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite. Supilkite alyvuogių aliejų, įberkite druskos, sudėkite krakmolą ir miltus. Minkykite, kol tešla nebelips prie rankų (miltų gali prireikti ir daugiau)

2. Iškočiokite ir supjaustykite nedidelius virtinukus. Virkite karštame vandenyje.

3. Paruoškite pagardą. Plonai supjaustykite ir gerai aliejuje paskrudinkite shiitake grybus pabarstę druska.

4. Paruoškite saliero tyrę. Pakepinkite pjaustytą svogūną ir česnaką. Saliero gumbą supjaustykite kubeliais ir taip pat pakepinkite. Supilkite kokosų pieną ir vandenį ir nugarinkite. Kai sutirštės, sutrinkite iki vientisos masės.

5. Patiekite bulvių virtinukus su saliero tyre, keptais grybais, papuoškite granatų sėklomis, avietėmis ir kapotais svogūno laiškais.

Atgal
DALINTIS

MĖLYNŲJŲ BULVIŲ VIRTINUKAI