Ingredientai
ĮDARUI
- 300 g nuluptų kriaušių
- 150 g cukraus
- 70 g medaus
- 100 g vandens
- 2 g agar-agar miltelių
MEDAUS SAUSAINIUI
- 35 g sviesto
- 40 g cukraus
- 53 g kiaušinio (1 kiaušinis)
- 70 g pasukų
- 6 g kepimo miltelių
- 125 g medaus
- 150 g miltų
CINAMONO SIRUPUI
- 250 g vandens
- 50 g medaus
- 1 cinamono lazdelė
- 1 citrinos žievelė
KREMUI
- 6 g agar-agar miltelių
- 50 g citrinos sulčių
- 125 g grietinėlės
- 250 g balto šokolado
- 250 g grietinės
- 20 g citrinos žievelės
1. Paruoškite įdarą. Supjaustykite nuluptas kriaušes mažais kubeliais, sudėkite į puodą ir supilkite cukrų. Virkite viską ant silpnos ugnies, kol kriaušės ims karamelizuotis. Sudėkite medų ir vandenį į kitą puodą ir užvirkite, sudėkite agar-agar miltelius ir karamelizuotas kriaušes, tada viską supilstykite į mažas silikonines formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
2. Paruoškite medaus sausainį. Cukrų ir sviestą išsukite vidutiniu greičiu plakikliu, pamažu supilkite kiaušinį. Sudėkite kepimo miltelius į pasukas ir supilkite jas į cukraus ir sviesto masę. Ant garų vonelės ištirpdykite medų ir supilkite jį į bendrą masę. Galiausiai sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Masę sukrėskite ant kepimo popieriaus, paskirstykite, kad būtų 3 cm storio ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių. Paikite atvėsti. Atvėsusį sausainį supjaustykite 4*4 cm dydžio kvadratėliais.
3. Paruoškite cinamono sirupą. Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirkite ir palikite atvėsti.
4. Paruoškite kremą. Agar-agar miltelius ištirpdykite citrinų sultyse. Išplakite grietinę, kol pasidarys standi. Grietinėlę pakaitinkite su baltuoju šokoladu, kol šokoladas išsilydys, mišinį atvėsinkite ir lėtai sumaišykite su išplakta grietine. Į masę sudėkite citrinų sultis su agar-agar milteliais ir citrinos žievele. Masę sudėkite į didesnes silikonines formeles, užpildydami jas iki dviejų trečdalių. Į vidurį dėkite po gabalėlį paruošto kriaušių įdaro, tada iki galo kremu užpildykite silikoninę formelę. Ant viršaus uždėkite jau iškeptą sausainį.
5. Viską šaldykite 3-4 valandas -18°C temperatūroje. Prieš patiekdami nuimkite silikoninę formelę ir pagardinkite cinamono sirupu.