GINTARO PERLO DESERTAS

GINTARO PERLO DESERTAS

Ingredientai

ĮDARUI
  • 300 g nuluptų kriaušių
  • 150 g cukraus
  • 70 g medaus
  • 100 g vandens
  • 2 g agar-agar miltelių
    1.  

 

MEDAUS SAUSAINIUI
  • 35 g sviesto
  • 40 g cukraus
  • 53 g kiaušinio (1 kiaušinis)
  • 70 g pasukų
  • 6 g kepimo miltelių
  • 125 g medaus
  • 150 g miltų
    1.  

 

CINAMONO SIRUPUI
  • 250 g vandens
  • 50 g medaus
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1 citrinos žievelė

 

KREMUI
  • 6 g agar-agar miltelių
  • 50 g citrinos sulčių
  • 125 g grietinėlės
  • 250 g balto šokolado
  • 250 g grietinės
  • 20 g citrinos žievelės

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: sudėtinga

1. Paruoškite įdarą. Supjaustykite nuluptas kriaušes mažais kubeliais, sudėkite į puodą ir supilkite cukrų. Virkite viską ant silpnos ugnies, kol kriaušės ims karamelizuotis. Sudėkite medų ir vandenį į kitą puodą ir užvirkite, sudėkite agar-agar miltelius ir karamelizuotas kriaušes, tada viską supilstykite į mažas silikonines formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings.

2. Paruoškite medaus sausainį. Cukrų ir sviestą išsukite vidutiniu greičiu plakikliu, pamažu supilkite kiaušinį. Sudėkite kepimo miltelius į pasukas ir supilkite jas į cukraus ir sviesto masę. Ant garų vonelės ištirpdykite medų ir supilkite jį į bendrą masę. Galiausiai sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Masę sukrėskite ant kepimo popieriaus, paskirstykite, kad būtų 3 cm storio ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių. Paikite atvėsti. Atvėsusį sausainį supjaustykite 4*4 cm dydžio kvadratėliais.

3. Paruoškite cinamono sirupą. Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirkite ir palikite atvėsti.

4. Paruoškite kremą. Agar-agar miltelius ištirpdykite citrinų sultyse. Išplakite grietinę, kol pasidarys standi. Grietinėlę pakaitinkite su baltuoju šokoladu, kol šokoladas išsilydys, mišinį atvėsinkite ir lėtai sumaišykite su išplakta grietine. Į masę sudėkite citrinų sultis su agar-agar milteliais ir citrinos žievele. Masę sudėkite į didesnes silikonines formeles, užpildydami jas iki dviejų trečdalių. Į vidurį dėkite po gabalėlį paruošto kriaušių įdaro, tada iki galo kremu užpildykite silikoninę formelę. Ant viršaus uždėkite jau iškeptą sausainį.

5. Viską šaldykite 3-4 valandas -18°C temperatūroje. Prieš patiekdami nuimkite silikoninę formelę ir pagardinkite cinamono sirupu.

Back
SHARE

GINTARO PERLO DESERTAS