Ingredientai
GRIKIAMS
- 400 g grikių
- 20 g sviesto
- Daržovių sultinio arba vandens
- Druskos
- 40 g saulėgrąžų
SAULĖGRĄŽŲ PADAŽUI
- Saulėgrąžų
- Daržovių sultinio arba vandens
- Druskos
VYŠNIŲ ACTO PADAŽUI
- 35 ml vyšnių acto
- 100 ml kanapių aliejaus
- 15 g druskos
- Medaus (pagal skonį)
ŽOLELĖMS:
- 50 g builio
- 20 g ridikų daigų
- 20 g garstyčių daigų
- 10 g kiškio kopūstų
1. Grikius užmerkite vandenyje 20 minučių. Nukoškite ir sudėkite į stiklainį. Stiklainį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir daiginkite 48 valandas. Saulėgrąžas pakepinkite ir sukapokite. Daigintus grikius ir kapotas saulėgrąžas pakepinkite ant sviesto ir vis ragaujant pilkite sultinį, kol grikiai išvirs. Paskaninkite druska.
2. Paruoškite saulėgrąžų padažą. Saulėgrąžas pakepinkite ir sutrinkite su sultiniu. Nukoškite. Kaitinkite nuolat maišydami, kol sutirštės, paskaninkite druska.
3. Paruoškite vyšnių acto padažą. Visus ingredientus, skirtus vyšnių acto padažui, sutrinkite rankiniu trintuvu.
4. Patiekite užkandį. Saulėgrąžų padažą pašildykite ir pilkite į lėkštę. Dėkite virtus grikius. Žoleles suvilgykite vyšnių acto padažu ir jomis pagardinkite patiekalą.