LT | Change Language: ENG

#27 Aidas Puklevičius

TUNO KEPSNELIAI

Ingredientai

  • 600 g tuno
  • 20 g vandenžolių

 

BULVIŲ PYRAGUI:
  • 8 didelių bulvių
  • 400 g 35% riebumo grietinėlės
  • Sviesto
  • Druskos, pipirų

 

MĖSOS SULTINIO PADAŽUI:
  • 1 kg jautienos kaulų
  • 30 g pomidorų pastos
  • 15 g sviesto
    1.  

 

TYREI:
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 2 vidutinio dydžio pastarnokų
  • Sviesto
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška

1. Paruoškite bulvių pyragą. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo skardą ištepkite sviestu, susluoksniuokite bulves, įberkite druskos, pipirų, supilkite grietinėlę. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.

2. Paruoškite mėsos sultinio padažą. Jautienos kaulus apšlakstykite pomidorų pasta ir kepkite iki 220°C įkaitintoje 30 minučių. Keptus kaulus dėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kol kaulai bus visiškai apsemti ir virkite ant silpnos ugnies 3 valandas. Tada kaulus nusunkite – turėtumėte gauti apie 300 ml skysčio. Nukoštą skystį pamažu virkite tol, kol liks 150 ml. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, įdėkite 15 g sviesto.

3. Paruoškite tyres. Nuvalykite morkas ir pastarnokus, smulkiai supjaustykite. Virkite jas atskirai tol, kol daržovės visiškai suminkštės. Į išvirusias daržoves berkite druskos, pipirų, įdėkite sviesto ir atskirai sutrinkite trintuvu iki vientisos tirštos masės – gausite dvi tyres.

4. Paruoškite tuną. Supjaustykite jį gabalėliais po 150 g ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 1 minutę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

5. Į lėkštę dėkite po gabalėlį bulvių pyrago, ant jo dėkite keptą tuną, aplinkui dėliokite morkų ir pastarnokų tyrių taškelius. Ant viršaus užpilkite mėsos sultinio padažo ir papuoškite vandenžolėmis.

Atgal
DALINTIS

#27 Aidas Puklevičius