Ingredientai
- 1 ananaso
- 3 nektarinų
- 3 pasiflorų
- Bananų arba greipfrutų, apelsinų pasirinktinai
- 3 šauktų medaus
- 1 žaliosios citrinos
PADAŽUI
- 600 g natūralaus jogurto
- 250 ml burokėlių sulčių
- 30 g cukraus
1. Paruoškite vaisius: ananasą su žievele supjaustykite stambiomis riekėmis, nektarinus, pasiflorus perpjaukite per pusę. Citrusinius vaisius supjaustykite skiltelėmis su visa odele. Bananus nulupkite.
2. Medų išlydykite ir sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis.
3. Kepkite vaisius griliuje, kol suminkštės ir atsiras grotelių žymės. Baigiant kepti aptepkite medaus ir citrinos mišiniu ir pakepkite dar po pusę minutės iš kiekvienos pusės.
4. Paruoškite jogurto ir burokėlių kremą. Jogurtą (geriausiai šiam receptui tiks graikiškas) suplakite ir išpilstykite į stiklines. Burokėlių sultis sumaišykite su cukrumi ir lėtai virkite, kol liks 50-70 ml skysčio (užtruks apie pusvalandį). Jomis pagardinkite jogurtą.
5. Patiekite keptus vaisius su jogurto-burokėlių kremu.