LT | Change Language: ENG

SALIERO VAFLIAI SU LEDAIS

Naujas ir neįprastas vaflių receptas, puikiai tiksiantis ir veganams.

Ingredientai

Vafliams
  • 200 g tarkuoto saliero gumbo
  • 100 g kukurūzų miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • 20 ml augalinio aliejaus
  • 40 g cukraus
  • 100 ml sojų pieno
  • 50 ml konservuotų avinžirnių sulčių
    1.  

 

Avokado-žalųjų citrinų ledams
  • 4 avokadai
  • 2 žaliosios citrinos
  • 30 ml cukraus sirupo
    1.  

 

Moliūgo kremui
  • 100 g sviestinio moliūgo
  • 20 ml augalinio aliejaus
  • 50 g rudojo cukraus
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška

1. Paruoškite vaflius. Visus ingredientus, išskyrus avinžirnių sultis gerai sumaišykite. Avinžirnių sultis išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą. Kepkite vaflių keptuvėje, kol gražiai apskrus.

2. Paruoškite avokadų ir žaliųjų citrinų ledus. Avokadus nulupkite, supjaustykite ir apie 2 val. šaldykite kameroje. Nutarkuokite žaliųjų citrinų žieveles, išspauskite sultis. Šaldytus avokado gabalėlius užpilkite žaliųjų citrinų sultimis, suberkite tarkuotas žieveles ir virtuviniu kombainu viską gerai sumalkite iki vientisos masės.

3. Smulkiai supjaustykite moliūgą ir dėkite į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite ant silpnos ugnies, kol moliūgas suminkštės, suberkite cukrų ir dar pakaitinkite kelias minutes, kol moliūgas įgaus gražią auksinę spalvą. Gautą masę sutrinkite virtuviniu kombainu ir atvėsinkite.

4. Patiekite vaflius pagardinę ledais ir moliūgų kremu.

Atgal
DALINTIS

SALIERO VAFLIAI SU LEDAIS