LT | Change Language: ENG

Šukutės su agurkais

Gaivus ir lengvas užkandis, kuriam pagamintą specialų aliejų galėsite pritaikyti ir kitiems patiekalams.

Ingredientai

  • 4 šviežių šukučių
  • Cukraus
  • Druskos
  • Kelių šviežių agurkų

 

ALIEJUI
  • 400 g meškinio česnako, laiškinių svogūnų arba porų (pasirinktinai)
  • 100 g špinatų
  • 700-800 ml rapsų aliejaus
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška

1. Šukutes iš vakaro dosniai apibarstykite druska ir cukrumi iš visų pusių ir palikite nakčiai uždengtas šaldytuve

2. Paruoškite aliejų agurkų marinatui: meškinį česnaką, laiškinį svogūną arba porą (pasirinktinai) su špinatais sudėkite į trintuvą ir užpilkite rapsų aliejumi ir 10 min trinkite maksimaliu pajėgumu. Po to leiskite mišiniui pastovėti, atvėsti, kad įsigertų skoniai ir aromatai, atsirastų spalva. Po to lengvai nukoškite per švarų rankšluostį.

3. Kubeliais supjaustykite agurkus ir užmarinuokite paruoštame aliejuje, pagardinkite druska.

4. Paruoškite padažą: daržovių sultinį sumaišykite su obuolių actu (raskite sau tinkamą santykį, kad patiktų skonis) ir įpilkite šiek tiek paruošto aliejaus bei paplakite, kad pasiskirstytų žali aliejaus burbuliukai.

5. Į lėkštę dėkite agurkus, ant viršaus – šukutę, pagardinkite padažu. Galite pagardinti laiškiniu ar česnakiniu svogūnu.

Patiekalui paruoštą specialų aliejų galite laikyti šaldytuve ir naudoti įvairiems kitiems patiekalams gardinti.
Atgal
DALINTIS

Šukutės su agurkais