LT | Change Language: ENG

Džiovintas burokėlis

Ypatingai paruoštas burokėlis nustebins sodriu skoniu ir tekstūra. Tiesa, tokiam patiekalui pagaminti prireiks nemažai kantrybės.

Ingredientai

  • Vidutinio dydžio burokėlis
  • 1 kg burokėlių sultims
  • Čiobrelio
  • Apelsininės medetkos
  • Citrininės verbenos
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:Sudėtinga

1. Burokėlį supjaustykite ketvirčiais ir išvirkite. Virtą burokėlį džiovinkite iki 58 °C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie parą, kol išdžius ir taps beveik visiškai sausas ir kietas.

2. Iš kilogramo burokėlių išspauskite sultis ir palengva jas garinkite ant viryklės (virkite ant silpnos ugnies), kol liks kiek mažiau negu pusė pirminio skysčio.

3. Džiovintus burokėlius dėkite į nugarintas sultis ir lengvai virkite. Ryškaus skonio ir didesnės koncentracijos nugarintos sultys susigers atgal į džiovintą burokėlį. Virkite, kol burokėlis taps panašus į guminuką, minkštas ir sultingas.

4. Paruoštus burokėlius griliuje lengvai keletą minučių parūkykite žarijose su eglės spygliais.

5. Burokėlį pagardinkite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis – čiobreliu, apelsinine medetka ir citrinine verbena.

Atgal
DALINTIS

Džiovintas burokėlis