LT | Change Language: ENG

OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELE

Ingredientai

 

  • 5 saldžių didelių obuolių
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • Sluoksniuotos tešlos
    1.  

 

PADAŽUI
  • 125 g grietinėlės
  • 125 g cukraus
  • 60 g sviesto
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Sviestą tirpinkite su cukrumi maždaug 20 cm skersmens inde (tokiame, kurį paskui galėsite dėti į orkaitę), kad pradėtų karamelizuotis. Tada sudėkite obuolius pjauta puse į viršų ir uždėkite sluoksniuotą tešlą, ją prieš tai subadę šakute. Viską kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir apverskite, kad tešla būtų apačioje.

2. Paruoškite karamelinį padažą. Ištirpinkite cukrų iki gintarinės spalvos, tada sudėkite kambario temperatūros sviestą, gerai išmaišykite ir kai užvirs, supilkite grietinėlę ir lėtai kaitinkite, kol karamelizuosis.

3. Iškepusį atvėsusį pyragą pagardinkite padažu, jei norite – vaniliniais ar kitais mėgstamais ledais.

Atgal
DALINTIS

OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELE