MENKĖ SU DARŽOVIŲ MAKARONAIS

MENKĖ SU DARŽOVIŲ MAKARONAIS

Lengvas žuvies patiekalas su neįprastai atrodančiu garnyru papuoš vakarienės stalą.

Ingredientai

MENKEI
  • ~500-600 g menkės filė
  • Alyvuogių aliejaus
  • 80 g pistacijų
  • Druskos, pipirų

 

GARNYRUI
  • 1 žalia cukinija
  • 1 geltona cukinija
  • 1 geltona morka
  • Pesto padažo

 

ŽIRNELIŲ KREMUI
  • Šviežių arba šaldytų žirnelių
  • Druskos

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Menkės file trumpai pamarinuokite su druska ir pipirais bei alyvuogių aliejumi. Žuvį kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. užbarstę smulkiai sumaltais pistacijų riešutais.

2. Daržoves pjaustykle supjaustykite makaronais (ilgais plonais šiaudeliais) ir minutei panardinkite į verdantį vandenį. Paskaninkite pesto padažu.

3. Paruoškite žirnelių kremą. Žirnelius kelias minutes pavirkite vandenyje ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

4. Patiekite žuvį – į lėkštę dėkite po gabalėlį keptos menkės, šalia – daržovių makaronų, pagardinkite žirnelių kremu.

Patiekalą galite papuošti baltos morkos rutuliukais ir violetinių morkų griežinėliais. (apkepinus su sviestų)
Back
SHARE

MENKĖ SU DARŽOVIŲ MAKARONAIS