VAFLIAI SU MASKARPONĖS KREMU

VAFLIAI SU MASKARPONĖS KREMU

Ingredientai

VAFLIAMS
  • 500 g kvietinių miltų
  • 250 g sviesto
  • 500 ml pieno
  • 8 kiaušiniai
  • 115 g cukraus
  • 100 g graikiško jogurto
  • Vanilės ankštis
    1.  

 

MASKARPONĖS KREMUI
  • 250 g grietinėlės
  • 130 g maskarponės
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • Vanilės ankštis

 

PAGARDUI
  • Lazdyno riešutų
  • Karamelei:
  • 3 dalys cukraus
  • 1 dalis vandens

 

UOGOMS
  • Bet kokių mėgstamų uogų
  • Cukraus
    1.  
       
       

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Paruoškite vaflių tešlą. Sumaišykite pieną su vanile ir pakaitinkite (neužvirinkite), kad pienas įgautų vanilės aromatą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir išplakite baltymus. Ištirpdykite sviestą, į jį supilkite pieną su vanile, graikišką jogurtą, sudėkite kiaušinių trynius, miltus ir viską sumaišykite. Baigę maišyti tešlą atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.

2. Paruoškite maskarponės kremą. Išplakite grietinėlę, įmaišykite maskarponę, cukraus pudrą, vanilę ir padėkite į šaldytuvą bent porai valandų, kad sustingtų.

3. Paruoškite lazdynų riešutus su karamele. Cukrų su vandeniu lėtai kaitinkite ant silpnos ugnies nemaišydami, kol gausis karamelė. Lazdyno riešutus apvoliokite karamelėje ir palikite išdžiūti.

4. Trumpai su cukrumi pavirkite bet kokias mėgstamas uogas.

5. Iškepkite vaflius ir pagardinkite juos maskarponės kremu, uogomis, lazdynų riešutais karamelėje.

Back
SHARE

VAFLIAI SU MASKARPONĖS KREMU