Ingredientai
VAFLIAMS
- 500 g kvietinių miltų
- 250 g sviesto
- 500 ml pieno
- 8 kiaušiniai
- 115 g cukraus
- 100 g graikiško jogurto
- Vanilės ankštis
MASKARPONĖS KREMUI
- 250 g grietinėlės
- 130 g maskarponės
- 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
- Vanilės ankštis
PAGARDUI
- Lazdyno riešutų
- Karamelei:
- 3 dalys cukraus
- 1 dalis vandens
UOGOMS
- Bet kokių mėgstamų uogų
- Cukraus
1. Paruoškite vaflių tešlą. Sumaišykite pieną su vanile ir pakaitinkite (neužvirinkite), kad pienas įgautų vanilės aromatą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir išplakite baltymus. Ištirpdykite sviestą, į jį supilkite pieną su vanile, graikišką jogurtą, sudėkite kiaušinių trynius, miltus ir viską sumaišykite. Baigę maišyti tešlą atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
2. Paruoškite maskarponės kremą. Išplakite grietinėlę, įmaišykite maskarponę, cukraus pudrą, vanilę ir padėkite į šaldytuvą bent porai valandų, kad sustingtų.
3. Paruoškite lazdynų riešutus su karamele. Cukrų su vandeniu lėtai kaitinkite ant silpnos ugnies nemaišydami, kol gausis karamelė. Lazdyno riešutus apvoliokite karamelėje ir palikite išdžiūti.
4. Trumpai su cukrumi pavirkite bet kokias mėgstamas uogas.
5. Iškepkite vaflius ir pagardinkite juos maskarponės kremu, uogomis, lazdynų riešutais karamelėje.