LT | Change Language: ENG

TUNAS SU DARŽOVĖMIS

Gaivus tunas su pavasarinėmis daržovėmis – vitaminų, kurių taip trūko žiemą, dozei. Viską galėsite pagardinti švelniu ir gaiviu jogurto padažu.

Ingredientai

TUNUI
  • 400 g tuno
  • Šviežio kopūsto lapų
  • Ilgesnių rozmarino šakelių sumedėjusiu galu
  • 200 g mažųjų paprikų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Mėgstamų pavasario žalumynų
  • Laimo sulčių
  • Druskos, pipirų
    1.  
       
       

 

PADAŽUI
  • 100 g graikiško arba natūralaus jogurto
  • Pusės laimo
  • 20 g kalendros
  • 10 g mėtų
  • Druskos, pipirų
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Paruoškite rozmarino šakeles – nuo didesnių sumedėjusių šakelių nuimkite dalį lapų, kad galėtumėte kaip ant iešmelio suverti tuno gabalėlius. Jei tokių šakelių neturite, galite naudoti ir paprastus medinius iešmelius.

2. Suverkite pailgais gabalėliais supjaustytą tuną, jį pašlakstykite aliejumi, laimo sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite, dar galite užberti sezamų sėklų. Paruoštą tuną dėkite į karštą keptuvę ir trumpai apkepkite iš kiekvienos pusės, kad vidus liktų neiškepęs.

3. Pagaminkite padažą: natūralų arba graikišką jogurtą pagardinkite laimo, citrinos ar apelsino žievele, kapota kalendra, mėtomis ir gerai sumaišykite.

4. Paruoškite paprikas – tiesiog iškepkite jas griliuje pagardinę druska ir pipirais, laimo sultimis ir alyvuogių aliejumi.

5. Į kopūsto lapą sudėkite tuno gabalėlius, mėgstamus žalumynus, keptas žaliąsias paprikas ir pagardinkite padažu.

Atgal
DALINTIS

TUNAS SU DARŽOVĖMIS