PLIKYTI BLYNAI

PLIKYTI BLYNAI

Plikytos tešlos nestandartiniai blynai, puikiai tiksiantys Užgavėnių stalui. Valgykite juos su mėgstamiausiais pagardais arba susluoksniuokite blynų tortą.

Ingredientai

  • 6 kiaušinių
  • 6 puodelių pasukų
  • 6,5 puodelių kvietinių miltų
  • 3 puodelių verdančio pieno
  • 2 arbatinių šaukštelių sodos
  • 2 šaukštų cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 0,5 puodelio aliejaus
    1.  
  • PASTABA: šio recepto puodelis yra 225 ml
    1.  
       
       

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Kiaušinius, pasukas, cukrų ir miltus išplakite šluotele arba elektriniu plaktuvu, kad neliktų miltų gumuliukų

2. Užvirinkite pieną ir sudėkite sodą. Suputojusią dar karštą masę supilkite ant tešlos ir įmaišykite. Įberkite druskos ir įmaišykite aliejų.

3. Įkaitinkite keptuve (jos aliejumi tepti jau nebereikia, nes jo yra tešloje) ir kepkite lietinius blynus

4. Valgykite su įvairiais sūriais ar saldžiais priedais: sūria karamele ir šviežiomis braškėmis ar avietėmis; graikišku jogurtu ir medumi; šviežiomis kriaušėmis ir klevų sirupu.

Back
SHARE

PLIKYTI BLYNAI