LT | Change Language: ENG

KEPTAS OBUOLYS SU KRIENŲ PADAŽU

Atsimenate keptus obuolius iš vaikystės? Virtuvės šefas siūlo juos pagardinti senovišku bajorišku saldžiu krienų padažu, kuris tikrai privers nustebti ir aiktelėti, kokių įdomių skonių galima gauti su, atrodytų, paprasčiausiais ingredientais.

Ingredientai

  • 4 kietesnių obuolių
  • Obuolių uogienės arba kapotų obuolių su cukrumi
  • Grietinėlės
  • Mažo šaukštelio baltųjų krienų
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Išskobkite obuolio viduriuką ir kepkite ant laužo (suvyniotą į foliją) arba iki 160-180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Kepkite, kol obuolys karamelizuosis, tačiau neperkepkite, kad nesubliūkštų ir nesukristų į košę.

2. Paruoškite padažą. Obuolių uogienę ar kapotus obuolius su cukrumi sumaišykite su grietinėle santykiu 2:1 (pavyzdžiui, stiklinė uogienės ir pusė stiklinės grietinėlės) ir sudėkite krienus. Viską gerai išmaišykite.

3. Iškeptą obuolį patiekite su padažu. Kitas variantas – obuolį iš karto galite kepti su paruoštu padažu.

Atgal
DALINTIS

KEPTAS OBUOLYS SU KRIENŲ PADAŽU