LT | Change Language: ENG

KEPTAS UPĖTAKIS

Upėtakiui, ar kepsite jį lauže, ar orkaitėje, puikaus skonio ir aromato suteiks čiobrelio ir kadagio šakelės.

Ingredientai

  • 2-4 šviežių upėtakių (priklausomai nuo dydžio)
  • 4 didesnių bulvių
  • Truputį sviesto arba aliejaus
  • Laiškinio svogūno
  • Čiobrelio šakelių
  • Kadagio šakelių arba uogų
  • Druskos
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Visą išskrostą upėtakį pabarstykite druska, šiek tiek patepkite sviestu ar aliejumi, ant viršaus dėkite laiškinį svogūną, o į vidų – čiobrelių šakelių, kad kepamas upėtakis įgautų skanų kvapą. Jei kepsite miške, galite nuskinti ir į vidų įdėti kadagio šakelę ar pabarstyti kadagio uogų.

2. Viską suvyniokite į dvigubą foliją ir kepkite žarijose. Į lėkštę patiekite su visa folija.

3. Kepdami upėtakį galite paruošti ir keptų bulvių. Įpjaukite kryžmai bulves su visomis lupenomis, įdėkite truputį sviesto ar įpilkite aliejaus, pabarstykite druska, suvyniokite į foliją ir dėkite į laužą ant žarijų. Svarbu, kad bulvės nekeptų ant tiesioginės ugnies – kepamos žarijose jos iš vidaus išvirs, o viduje – skaniai apskrus.

Ir upėtakį, ir bulves galite taip pat paruošti ir orkaitėje.
Atgal
DALINTIS

KEPTAS UPĖTAKIS