LT | Change Language: ENG

RŪKYTO MOLIŪGO SRIUBA

Gardžios spalvos ir salsvo skonio moliūgo sriuba patiks ir dideliems, ir mažiems. Ją pagardinti galėsite tarškia kepta šonine ir netikėtu ingredientu – klevų sirupu.

Ingredientai

  • 1 vidutinio dydžio moliūgas
  • Vištienos sultinio
  • 4 plonos juostelės šoninės
  • Klevų sirupo
  • Kardamono
  • Kvapiųjų pipirų, druskos

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Pirmiausia orkaitėje paruoškite moliūgą – perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais gabalais ir kepkite, kol gerai suminkštės ir karamelizuosis: apie 30-40 minučių iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Sutrinkite iškepusį moliūgą su vištienos sultiniu. Sriubos tirštumą reguliuokite įpildami daugiau ar mažiau sultinio pagal savo skonį. Sriuba turėtų būti kaip piurė, pakankamai tiršta. Pagardinkite prieskoniais – kardamonu, kvapiaisiais pipirais, įberkite druskos.

3. Keptuvėje pakepkite šoninės juosteles, kad ji taptų traški, nusausinkite riebalus servetėle ir pagardinkite ja sriubą. Dar galite ant šoninės užlašinti klevų sirupo – išeis puikus saldaus ir sūraus skonio derinys.

Atgal
DALINTIS

RŪKYTO MOLIŪGO SRIUBA